15. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chutné kuře na medu a pomeranči je lahodný recept, který osvěží vaši chuťovou buňku. Kombinace sladkého medu a svěžího pomeranče vytváří dokonalou kombinaci chuti. Tento recept je rychlý, jednoduchý a skvělý pro každodenní večeři nebo pro hosty. Vyzkoušejte ho ještě dnes a učiňte svůj jídelníček o něco zajímavějším!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou bez kostí a kůže
- 2 pomeranče
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. Do misky vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče a smícháme ji s medem, olivovým olejem, solí a pepřem. Dobře promícháme, dokud se med nerozpustí.
- Kuřecí prsa omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Následně je vložíme do misky s marinádou a necháme alespoň hodinu odležet v lednici.
- Po uležení masa v marinádě si předehřejeme troubu na 180°C. Kuřecí prsa vyndáme z misky a vložíme je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pomeranč oloupeme, rozdělíme na plátky a položíme na kuře. Celé pečeme v troubě asi 30 minut, dokud masa není hotové a pomeranče nezkaramelizují.
- Hotové kuře podáváme se zeleninovým salátem nebo rýží. Dobrou chuť!