15. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuře na medu a pomeranči
zdroj: Recepty 24/7

Chutné ‌kuře na medu a pomeranči je lahodný recept, který osvěží vaši ‍chuťovou buňku. Kombinace⁢ sladkého medu a svěžího‍ pomeranče ⁤vytváří dokonalou kombinaci ‍chuti. Tento recept je rychlý, ⁣jednoduchý a skvělý pro každodenní večeři nebo pro hosty. Vyzkoušejte ho ještě ​dnes a ⁢učiňte⁤ svůj jídelníček o něco zajímavějším! ⁣

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou bez⁤ kostí a kůže
  • 2‌ pomeranče
  • 4 lžíce​ medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve‌ si připravíme marinádu.⁤ Do⁤ misky vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče a smícháme ji‌ s medem, olivovým olejem, solí ‌a pepřem. Dobře promícháme, dokud se ‍med nerozpustí.
  2. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme‌ papírovým ubrouskem. Následně je⁢ vložíme ​do misky s marinádou‌ a necháme alespoň hodinu odležet v ​lednici.
  3. Po uležení masa v marinádě si předehřejeme ‍troubu na 180°C. Kuřecí prsa vyndáme ⁣z misky a vložíme je na‌ plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na plátky a ​položíme na kuře. Celé​ pečeme v troubě ​asi 30 minut, dokud ‍masa není hotové a pomeranče nezkaramelizují.
  5. Hotové kuře podáváme se zeleninovým salátem nebo rýží. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *