27. 9. 2024
Autor: Stanislav Urban
Kuře na másle s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo tradiční české kuchyně s naším receptem na „Kuře na másle s bylinkami“. Tento recept zaručeně oslní vaše chuťové buňky kombinací jemného kuřete, voňavého másla a čerstvých bylinek. Ideální volba pro oběd nebo večeři, která je jednoduchá na přípravu a zároveň dostatečně elegantní na slavnostní příležitost. Užijte si šťavnaté kuřecí maso s perfektně křupavou kůrčičkou. Vyzkoušejte náš recept dnes a připravte si úžasný pokrm, který potěší celou rodinu!

Suroviny

  • 1 celé kuře, očištěné a rozporcované
  • 150 g másla, změklého
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. V míse smíchejte změklé máslo s nasekanými bylinkami, česnekem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
  3. Kuře omyjte a osušte papírovými utěrkami.
  4. Roztáhněte kůži na kuřeti a pod ní rovnoměrně rozetřete připravenou bylinkovou máslovou směs.
  5. Zbytek směsi můžete vtřít na vnější stranu kuřete.
  6. Umístěte kuře do pekáčku a zakryjte alobalem.
  7. Pečte v předehřáté troubě po dobu 1 hodiny a 30 minut, v polovině pečení kuře polévejte vytečenou šťávou. Posledních 30 minut pečení pečte bez alobalu, aby se kuře krásně zezlátnilo.
  8. Před podáváním nechte kuře chvíli odpočinout.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *