29. 11. 2024
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si kulinářský zážitek přímo z New Orleans s tímto autentickým receptem na kuře na masle! Tento oblíbený jihlavský pokrm kombinuje bohaté chutě másla, česneku, cibule a typických koření, které dodají kuřeti nezapomenutelnou chuť. Recept je jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí jak na rodinnou večeři, tak na speciální příležitosti. Nechte se inspirovat kuchyní New Orleans a připravte si chuťově bohaté kuře na masle, které si zamiluje celá vaše rodina!
Suroviny
- 4 kuřecí stehna nebo prsa
- 100 g másla
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 4 stroužky česneku, nadrcené
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička chilli prášku
- 200 ml kuřecího vývaru
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
Postup
- V hluboké pánvi rozpusťte polovinu másla na středním ohni.
- Opatrně osolte a opepřete kuřecí kusy a vložte je do rozehřáté pánve. Opečte je z obou stran dozlatova, každou stranu asi 5 minut.
- Přidejte cibuli a česnek k kuřeti a smažte, dokud cibule nezměkne a není průhledná, asi 5 minut.
- Přisypte tymián, papriku a chilli prášek. Dobře promíchejte a smažte asi 1 minutu, aby se uvolnily aroma koření.
- Přilijte kuřecí vývar a přidejte zbytek másla. Promíchejte, aby se máslo rozpustilo a vytvořilo omáčku.
- Snižte teplotu, přikryjte pánev a dusíte 20-25 minut, nebo dokud kuře není plně uvařené a omáčka se trochu nesnížila.
- Na závěr vmíchejte čerstvou petrželku a dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
- Serve the chicken hot, garnished with additional fresh parsley if desired.