29. 11. 2024
Autor: Stanislav Urban
Kuře na masle New Orleans
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si kulinářský zážitek přímo z New Orleans s tímto autentickým receptem na kuře na masle! Tento oblíbený jihlavský pokrm kombinuje bohaté chutě másla, česneku, cibule a typických koření, které dodají kuřeti nezapomenutelnou chuť. Recept je jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí jak na rodinnou večeři, tak na speciální příležitosti. Nechte se inspirovat kuchyní New Orleans a připravte si chuťově bohaté kuře na masle, které si zamiluje celá vaše rodina!

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna nebo prsa
  • 100 g másla
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 4 stroužky česneku, nadrcené
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička chilli prášku
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané

Postup

  1. V hluboké pánvi rozpusťte polovinu másla na středním ohni.
  2. Opatrně osolte a opepřete kuřecí kusy a vložte je do rozehřáté pánve. Opečte je z obou stran dozlatova, každou stranu asi 5 minut.
  3. Přidejte cibuli a česnek k kuřeti a smažte, dokud cibule nezměkne a není průhledná, asi 5 minut.
  4. Přisypte tymián, papriku a chilli prášek. Dobře promíchejte a smažte asi 1 minutu, aby se uvolnily aroma koření.
  5. Přilijte kuřecí vývar a přidejte zbytek másla. Promíchejte, aby se máslo rozpustilo a vytvořilo omáčku.
  6. Snižte teplotu, přikryjte pánev a dusíte 20-25 minut, nebo dokud kuře není plně uvařené a omáčka se trochu nesnížila.
  7. Na závěr vmíchejte čerstvou petrželku a dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
  8. Serve the chicken hot, garnished with additional fresh parsley if desired.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *