15. 12. 2024
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si chutný a jednoduchý recept na kuře na kukuřici s fazolemi! Toto jídlo je ideální pro každodenní vaření i zvláštní příležitosti. V našem kroku za krokem návodu se dozvíte, jak správně ugrilovat kuře do zlatova a jak připravit lahodnou kukuřici s fazolemi, které skvěle doplní maso svou křupavostí a výraznou chutí. Tento recept je nejen výživný, ale díky kombinaci bílkovin, vlákniny a komplexních sacharidů také velmi zdravý. Přinášíme vám perfektní tip na rodinnou večeři, který si zamiluje každý člen vaší domácnosti. Navštivte náš web pro více inspirací na rychlé a zdravé recepty!
Suroviny
- 4 stehna kuřete bez kůže
- 1 plechovka kukuřice (asi 200 g)
- 1 plechovka červených fazolí (asi 200 g)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky chilli prášku (podle chuti)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvá petrželka nebo koriandr pro ozdobu
Postup
- Nejprve si připravte kuřecí stehna. Omyjte je, očistěte a osušte papírovými ručníky. Stehna poté osolte a opepřete.
- Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí stehna na něm z obou stran krátce opečte, dokud není kůže dozlatova. Poté je vyjměte a odložte.
- Do stejné pánve přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezezlátne a nezměkne.
- Přidejte nakrájenou papriku, mletou papriku a chilli. Restujte vše dohromady asi 3 minuty.
- Přidejte kukuřici a fazole (s vývarem z konzervy) a promíchejte.
- Vraťte kuřecí stehna do pánve, pokryjte a vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud kuře není plně uvařené a měkké.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou nebo koriandrem.