15. 12. 2024
Autor: Stanislav Urban
Kuře na kukuřici s fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si chutný a jednoduchý recept na kuře na kukuřici s fazolemi! Toto jídlo je ideální pro každodenní vaření i zvláštní příležitosti. V našem kroku za krokem návodu se dozvíte, jak správně ugrilovat kuře do zlatova a jak připravit lahodnou kukuřici s fazolemi, které skvěle doplní maso svou křupavostí a výraznou chutí. Tento recept je nejen výživný, ale díky kombinaci bílkovin, vlákniny a komplexních sacharidů také velmi zdravý. Přinášíme vám perfektní tip na rodinnou večeři, který si zamiluje každý člen vaší domácnosti. Navštivte náš web pro více inspirací na rychlé a zdravé recepty!

Suroviny

  • 4 stehna kuřete bez kůže
  • 1 plechovka kukuřice (asi 200 g)
  • 1 plechovka červených fazolí (asi 200 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky chilli prášku (podle chuti)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvá petrželka nebo koriandr pro ozdobu

Postup

  1. Nejprve si připravte kuřecí stehna. Omyjte je, očistěte a osušte papírovými ručníky. Stehna poté osolte a opepřete.
  2. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí stehna na něm z obou stran krátce opečte, dokud není kůže dozlatova. Poté je vyjměte a odložte.
  3. Do stejné pánve přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezezlátne a nezměkne.
  4. Přidejte nakrájenou papriku, mletou papriku a chilli. Restujte vše dohromady asi 3 minuty.
  5. Přidejte kukuřici a fazole (s vývarem z konzervy) a promíchejte.
  6. Vraťte kuřecí stehna do pánve, pokryjte a vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud kuře není plně uvařené a měkké.
  7. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *