29. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a kořeněný recept na kuře na kari s rýží, který vás okouzlí exotickými chutěmi. Naučte se, jak připravit lahodné pokrm z kousků kuřecího masa, dochuceného pikantní kari omáčkou. Servírujte ho na vroucí rýži a užijte si autentickou chuť asijské kuchyně. Sledujte náš jednoduchý a krok za krokem návod a přineste do svého jídelníčku zdravou a chutnou alternativu.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže na podávání
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na kostky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- Česnek oloupeme a rozmačkáme.
- Zelenou papriku očistíme a nakrájíme na plátky.
- V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli spolu s česnekem.
- Přidáme kuřecí maso a osmahneme ho z každé strany.
- Přidáme kari koření, kurkumu a mletý koriandr. Dobře promícháme.
- Přidáme zelenou papriku a zalijeme kokosovým mlékem. Osolíme a opepříme.
- Pokud je směs příliš hustá, můžeme přidat trochu vody.
- Vše smícháme a necháme vařit na mírném ohni po dobu 15-20 minut, nebo dokud není maso měkké a omáčka zhoustne.
- Servírujeme s vařenou rýží.