22. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nabízíme vám úžasný recept na „Kuře na javánský způsob.“ Tento tradiční javánský pokrm přináší neodolatelnou kombinaci koření a chuti, která oslní vaše chuťové pohárky. Svoji inspiraci javánskou kuchyní můžete projevit díky této jednoduché, ale zároveň nádherně aromatické a bohaté receptuře. Připravte se na výjimečnou chuťovou jízdu, která vás přenesena přímo do Jávy. Neváhejte a vyzkoušejte tento pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 4 kousky kuřecích stehýnek
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Stehýnka umyjeme a osušíme.
- V misce smícháme sójovou omáčku, med, česnek, kari koření, kurkumu, sůl a pepř.
- Stehýnka ponoříme do připravené marinády a dobře je obalíme.
- Marinovaná stehýnka dejte do lednice a nechte je odpočívat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Kuřecí stehýnka můžete buď grilovat na grilu nebo péct v troubě na 200 stupňů Celsia asi 30-40 minut, dokud nejsou zlatavě hnědá a uvnitř propečená.
- Podávejte s rýží nebo pečivem a libovolnými přílohami.