22. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuře na javánský způsob.
zdroj: Recepty 24/7

Nabízíme vám úžasný recept na „Kuře na javánský způsob.“ Tento tradiční javánský pokrm přináší neodolatelnou kombinaci koření a chuti, která oslní vaše chuťové pohárky. Svoji inspiraci javánskou kuchyní můžete projevit díky této jednoduché, ale zároveň nádherně aromatické a bohaté receptuře. Připravte se na výjimečnou chuťovou jízdu, která vás přenesena přímo do Jávy. Neváhejte a vyzkoušejte tento pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích stehýnek
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Stehýnka umyjeme a osušíme.
  2. V misce smícháme sójovou omáčku, med, česnek, kari koření, kurkumu, sůl a pepř.
  3. Stehýnka ponoříme do připravené marinády a dobře je obalíme.
  4. Marinovaná stehýnka dejte do lednice a nechte je odpočívat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
  5. Kuřecí stehýnka můžete buď grilovat na grilu nebo péct v troubě na 200 stupňů Celsia asi 30-40 minut, dokud nejsou zlatavě hnědá a uvnitř propečená.
  6. Podávejte s rýží nebo pečivem a libovolnými přílohami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *