10. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuře na česneku s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Kuře ​na česneku s‍ bylinkovou omáčkou je lahodný recept, který zaručeně potěší milovníky kuřecího masa. Toto chutné jídlo spojuje dokonalou kombinaci křupavého kuřecího masa s intenzivní chutí česneku a​ aromatických bylinek. Připravte si ​šťavnatá⁤ kuřecí prsa posypaná nadrobno nasekaným česnekem a‌ osolená a opepřená ​podle chuti. Můžete je nechat odležet v ‌chladničce, aby⁣ se‍ chutě dobře⁤ promísily. Poté ​masa opékáme na pánvičce s trochou oleje, ⁢dokud nejsou zlatavá a propečená. Pro přípravu bylinkové⁣ omáčky stačí smíchat čerstvé bylinky (např.⁣ petrželku, ⁣tymián⁣ a‌ rozmarýn) s česnekem, solí, pepřem,⁤ olivovým olejem a citronovou šťávou.‌ Tuto omáčku poté podáváme kuřecím prsům​ jako nádherný doplněk. ‍Tento recept⁤ je skvělou ⁤volbou pro rodinnou ‌večeři nebo oslavu s přáteli. Vyzkoušejte tento výjimečně chutný pokrm, který jistě​ neurazí žádného gurmána.⁤

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích⁣ prsou
  • 4 stroužky ​česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl ​a pepř podle ​chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na ⁢200°C.
  2. Na pekáči smíchejte oliový olej, prolisovaný⁤ česnek, sůl ‍a pepř.
  3. Kuřecí⁢ prsa opláchněte a osušte papírovým ubrouskem. Položte je do směsi oleje ⁣a česneku a ‍otočte, aby se obě strany kuřecího masa pokryly ​nálevem.
  4. Pekáč ⁤zakryjte a dejte do předehřáté trouby. Pečte 20 minut.
  5. Po 20 minutách uvolněte páru z pekáče​ a pečte dalších 10‍ minut nebo dokud kuřecí‍ prsa nebudou zlatě hnědá z obou stran.
  6. Mezitím⁣ připravte‌ bylinkovou omáčku. Do rendlíku dejte smetanu a přiveďte k varu. Přidejte nasekané bylinky (například petrželku, ⁤kopr,​ bazalku)‍ a vařte 2-3 minuty, nebo dokud omáčka nezhustne.
  7. Kuřecí prsa podávejte s ⁤bylinkovou omáčkou a přílohou podle vašeho výběru, například bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *