28. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře na bylinkách.
zdroj: Recepty 24/7

Kuře na bylinkách je lahodný recept, který využívá čerstvé bylinky k oživení chuti vašeho kuřecího masa. Tento jednoduchý a zároveň chutný recept Vám ukáže, jak snadno připravit výborné kuře na grilu nebo v troubě. Dejte svému jídlu nový rozměr a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!

Suroviny:

  • 1 kuře (cca 1,5 kg)
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 1 citrón
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
  2. Kuře důkladně očistěte a osušte papírovým ubrouskem.
  3. Roztavte sádlo nebo zahřejte olej na pánvi a přidejte kuře.
  4. Zpředu i zezadu kuře osolte a opepřete a opečte na pánvi z obou stran dozlatova.
  5. Citrón rozřízněte na půl a jednu polovinu vložte dovnitř kuřete.
  6. V misce smíchejte sušené bylinky a nasypte je na talíř.
  7. Kuře otočte břichem dolů a tělo namočte do směsi bylinek, aby se přilepily.
  8. Kuře přeneste do pekáče a vložte do předehřáté trouby.
  9. Pecte asi 1,5 hodiny, nebo dokud není kuře zevnitř naprosto propečené a šťavnaté.
  10. Pokud se pokožka na kuřeti začne příliš rychle hnědnout, přikryjte ji alobalovým papírem.
  11. Po upečení nechejte kuře chvíli odpočinout před krájením.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *