26. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit chuťovým bohatstvím receptu na kuře Masalé vařené na kari. Originální indická směs koření dodá tomuto pokrmu jedinečnou chuť a aromata, která vás zaručeně dostanou. Připravte si exotickou lahůdku plnou koření a užijte si nezapomenutelnou chuťovou symfonii. S touto recepturou si jistě získáte srdce každého milovníka ostřejší kuchyně. Bon appétit!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 lžičky mletého kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 2 stroužky česneku
- 1 čerstvá rajče
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na plátky nakrájený česnek a rajče a vaříme asi 5 minut, dokud se rajče nerozpadne.
- Přidáme kari koření, kmín, koriandr, kurkumu a promícháme.
- Přidáme kuřecí maso, sůl, pepř a zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené.
- Pod pokličkou vaříme asi 30 minut, než je maso měkké.
- Po uvaření můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.