26. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kuře Masalé vařené na kari
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit chuťovým bohatstvím receptu na kuře Masalé vařené na kari. Originální indická směs koření dodá tomuto pokrmu jedinečnou chuť a aromata, která vás zaručeně dostanou. Připravte si exotickou lahůdku plnou koření a užijte si nezapomenutelnou chuťovou symfonii. S touto recepturou si jistě získáte srdce každého milovníka ostřejší kuchyně. Bon appétit!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 lžičky mletého kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čerstvá rajče
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme na plátky nakrájený česnek a rajče a vaříme asi 5 minut, dokud se rajče nerozpadne.
  3. Přidáme kari koření, kmín, koriandr, kurkumu a promícháme.
  4. Přidáme kuřecí maso, sůl, pepř a zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené.
  5. Pod pokličkou vaříme asi 30 minut, než je maso měkké.
  6. Po uvaření můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *