16. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kuře masála je tradiční indický recept plný výrazných koření a chutí. Tento pokrm kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s aromatickou směsí indických bylinek a koření, jako jsou zázvor, česnek, koriandr a kurkuma. Když je kuře masála podáváno s rýží nebo indickým chlebem, vytváří harmonii chutí, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si tento jednoduchý a lahodný recept na kuře masála a dopřejte si exotické chuťové dobrodružství u vás doma!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce masálové pasty
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmažte nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a dále opékejte asi 1 minutu.
- Přidejte masálovou pastu a krátce restujte, dokud nechutná aromaticky.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a smažte, dokud není zezlátlé z každé strany.
- Přidejte nakrájenou papriku a rajčatový protlak, promíchejte.
- Zalijte smetanou ke šlehání a nechejte povařit alespoň 10 minut.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- S masálem podávejte rýži nebo indický chléb naan.