16. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuře masála
zdroj: Recepty 24/7

Kuře masála je tradiční indický recept plný výrazných koření a chutí. Tento pokrm kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s aromatickou směsí indických bylinek a koření, jako jsou zázvor, česnek, koriandr a kurkuma. Když je kuře masála podáváno s rýží nebo indickým chlebem, vytváří harmonii chutí, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si tento jednoduchý a lahodný recept na kuře masála a dopřejte si exotické chuťové dobrodružství u vás doma!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce masálové pasty
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji osmažte nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidejte nasekaný česnek a dále opékejte asi 1 minutu.
  3. Přidejte masálovou pastu a krátce restujte, dokud nechutná aromaticky.
  4. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a smažte, dokud není zezlátlé z každé strany.
  5. Přidejte nakrájenou papriku a rajčatový protlak, promíchejte.
  6. Zalijte smetanou ke šlehání a nechejte povařit alespoň 10 minut.
  7. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  8. S masálem podávejte rýži nebo indický chléb naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *