14. 12. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuře Marengo je tradiční francouzské jídlo, které je oblíbené pro svou bohatou chuť a jednoduchou přípravu. Tento recept kombinuje kuřecí maso s rajčaty, cibulí, česnekem a bylinkami, vytvářející neodolatelnou omáčku plnou chuťových výbuchů. Připravte si tento výjimečný pokrm a užijte si nezapomenutelnou gastronomickou dobrodružství s kuřetem Marengo.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích stehenních kůží
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 půlka citronu, nakrájená na plátky
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 200 ml vývaru
- 100 ml bílého vína
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kuřecí stehenní kůží osolte a opepřete z obou stran.
- Na pánvi rozehřejte olej a opečte kuřecí kusy z obou stran do zlatova.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte je spolu s kuřecími kusy, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte plátky citronu, loupaná rajčata, vývar, bílé víno a sušený oregano.
- Vše promíchejte, přiveďte k varu a poté snižte teplotu na nejnižší možnou.
- Kuřecí kusy nechte dusit pod pokličkou asi 1 hodinu, nebo dokud masa nezměkne.
- Případně dochuťte solí a pepřem dle vaší chuti.
- Kuře Marengo podávejte s rýží nebo domácím chlebem.