24. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuře korma s rýží a cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si exotickou chuť Indické kuchyně s tímto lahodným receptem na kuře korma s rýží a cizrnou. Kombinace křupavého kuřecího masa, jemné omáčky plné koření a aromatické rýže s cizrnou vás okouzlí na první sousto. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžíce korma koření
  • 1 pohár řeckého jogurtu
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 hrnky vařené rýže
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem
  2. Přidáme kousky kuřecího masa a restujeme, dokud nezezlátne
  3. Přidáme korma koření a promícháme
  4. Zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 20 minut, dokud je maso měkké
  5. Přilijeme jogurt a cizrnu, promícháme a povaříme dalších 5 minut
  6. Sůl a pepř přidáme podle chuti
  7. Servírujeme s vařenou rýží

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *