24. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si exotickou chuť Indické kuchyně s tímto lahodným receptem na kuře korma s rýží a cizrnou. Kombinace křupavého kuřecího masa, jemné omáčky plné koření a aromatické rýže s cizrnou vás okouzlí na první sousto. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku nasekané
- 2 lžíce korma koření
- 1 pohár řeckého jogurtu
- 1 plechovka cizrny
- 2 hrnky vařené rýže
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem
- Přidáme kousky kuřecího masa a restujeme, dokud nezezlátne
- Přidáme korma koření a promícháme
- Zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 20 minut, dokud je maso měkké
- Přilijeme jogurt a cizrnu, promícháme a povaříme dalších 5 minut
- Sůl a pepř přidáme podle chuti
- Servírujeme s vařenou rýží