5. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné indické kuře korma s mangem, které spojuje křupavé kuřecí maso s exotickou sladkou chutí manga. Tento recept je ideální na rychlou a chutnou večeři plnou aromatických koření. Sledujte náš krok za krokem recept a připravte si toto lahodné jídlo i vy doma!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička chilli prášku
- 200g krémové kokosové mléko
- 1 mango
- sůl, olej
Postup
- Nejprve oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek a zázvor na jemno.
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor asi 5 minut.
- Přidejte všechny koření (kurkuma, kmín, skořice, koriandrové semínko, chilli) a nechte chvíli restovat.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho dozlatova.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 15 minut, dokud maso není měkké.
- Přidejte na kostičky nakrájené mango a nechte probublat dalších 5 minut.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.