5. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuře korma s mangem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné indické kuře korma s mangem, které spojuje křupavé kuřecí maso s exotickou sladkou chutí manga. Tento recept je ideální na rychlou a chutnou večeři plnou aromatických koření. Sledujte náš krok za krokem recept a připravte si toto lahodné jídlo i vy doma!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 1 lžička chilli prášku
  • 200g krémové kokosové mléko
  • 1 mango
  • sůl, olej

Postup

  1. Nejprve oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek a zázvor na jemno.
  2. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor asi 5 minut.
  4. Přidejte všechny koření (kurkuma, kmín, skořice, koriandrové semínko, chilli) a nechte chvíli restovat.
  5. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho dozlatova.
  6. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 15 minut, dokud maso není měkké.
  7. Přidejte na kostičky nakrájené mango a nechte probublat dalších 5 minut.
  8. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *