21. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuře Korma s mandlovou omáčkou doma! Tento tradiční indický recept spojuje jemné koření s krémovou mandlovou omáčkou pro dokonalou kombinaci chutí. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si jedno z nejoblíbenějších indických jídel v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny:
- 400 g kuřecích prsou
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 100 g mandlí
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 400 ml kokosového mléka
- sůl, pepř, olej
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
- Přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso a osmahněte ho dozlatova.
- Přidejte kari koření, mletý koriandr a kurkumu a promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a nechte omáčku provařit asi 15 minut.
- Přidejte mandle a vařte dalších 5 minut.
- Ochutnejte omáčku a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- S podávajte s rýží nebo indickým chlebem naan.