1. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si exotickou chuť s receptem na kuře korma, které je pokrmem z indické kuchyně. Kardamom a jogurt dodávají tomuto jemně kořeněnému jídlu bohatou a křehkou chuť. Podívejte se, jak snadno připravit tento lahodný pokrm doma!
Suroviny:
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 2 cibule nakrájené na drobné kousky
- 2 lžičky mletého kardamomu
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 3 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 4 stroužky česneku, oloupané a nasekané
- 200g řeckého jogurtu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandrová nať na ozdobení
Postup:
- Na pánvi osmahneme cibuli a zázvor do zlatova.
- Přidejte kuřecí maso a restujte dozlatova.
- Přidejte mletý kardamom, kmín, koriandr a česnek a restujte dalších pár minut.
- Přidejte jogurt a dochuťte solí a pepřem.
- Povařte 20-30 minut nebo dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Před podáváním ozdobte čerstvou koriandrovou natí.