1. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuře korma s kardamomem a jogurtem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si exotickou chuť s receptem na kuře korma, které je pokrmem z indické kuchyně. Kardamom a jogurt dodávají tomuto jemně kořeněnému jídlu bohatou a křehkou chuť. Podívejte se, jak snadno připravit tento lahodný pokrm doma!

Suroviny:

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 2 cibule nakrájené na drobné kousky
  • 2 lžičky mletého kardamomu
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 3 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 4 stroužky česneku, oloupané a nasekané
  • 200g řeckého jogurtu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandrová nať na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme cibuli a zázvor do zlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a restujte dozlatova.
  3. Přidejte mletý kardamom, kmín, koriandr a česnek a restujte dalších pár minut.
  4. Přidejte jogurt a dochuťte solí a pepřem.
  5. Povařte 20-30 minut nebo dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  6. Před podáváním ozdobte čerstvou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *