23. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na italské kuře cacciatore, které se vaří v lahodné omáčce z rajčat, cibule, česneku a červeného vína. Skvělá kombinace italských bylinek a koření dodá jídlu bohatou chuť a vůni. Neotřelá variace na tradiční italské jídlo, která vás určitě potěší!
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 papriky, nakrájené na proužky
- 200 ml červeného vína
- 400 g rajčat, nasekaných
- 2 lžičky sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme kuřecí stehna po všech stranách, dokud nezezlátne.
- Přidáme cibuli a česnek a dusíme do změknutí.
- Přidáme papriky a dusíme dalších pár minut.
- Zalijeme červeným vínem a necháme chvíli vařit, aby alkohol vyprchal.
- Přidáme rajčata, oregano, sůl a pepř. Zakryjeme poklicí a dusíme cca 30 minut na mírném ohni.
- Pokud je omáčka příliš řídká, vaříme déle bez poklice, dokud se nezhoustne.
- Podáváme s těstovinami nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť!