9. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Kuře cacciatore je tradiční italské jídlo plné chuti a zemitého aroma. Tento recept kombinuje kousky kuřecího masa s rajčaty, olivami, červenou paprikou a bylinkami, které vytvářejí jedinečnou chuťovou symfonii. S touto jednoduchou, ale neodolatelnou recepturou můžete přivést k životu autentické italské vaření přímo na váš jídelní stůl. Vyzkoušejte kuře cacciatore a rozkoštejte se v lahodném spojení tradičních italských chutí.
Suroviny
- 4 kousky kuřecích stehenních nebo prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 400 g rajčat z konzervy
- 100 ml kuřecího vývaru
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky červené papriky
- 1/2 lžičky sušeného bazalku
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci zahřejte olivový olej a opékejte kuřecí kousky z obou stran, dokud nezezlátnou. Poté je vyjměte z hrnce a odložte stranou.
- Do stejného hrnce přidejte cibuli a osmažte ji dozlatova. Přidejte česnek a nechte ho krátce orestovat.
- Přidejte nakrájenou červenou a žlutou papriku a smažte je společně se cibulí a česnekem asi 5 minut, dokud paprika nezměkne.
- Přidejte rajčata z konzervy, kuřecí vývar, sušený oregano, červenou papriku a sušený bazalk. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.
- Snížte teplotu, přidejte zpět opékané kuřecí kousky do hrnce a nechte vařit přikryté 30-40 minut, dokud kuře není plně propečené a omáčka nezhoustne.
- Před podáváním dochuťte solí a pepřem podle chuti.