9. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuře cacciatore
zdroj: Recepty 24/7

Kuře cacciatore je tradiční italské jídlo plné chuti a zemitého aroma. Tento recept kombinuje kousky kuřecího masa s rajčaty, olivami, červenou paprikou a bylinkami, které vytvářejí jedinečnou chuťovou symfonii. S touto jednoduchou, ale neodolatelnou recepturou můžete přivést k životu autentické italské vaření přímo na váš jídelní stůl. Vyzkoušejte kuře cacciatore a rozkoštejte se v lahodném spojení tradičních italských chutí.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích stehenních nebo prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky červené papriky
  • 1/2 lžičky sušeného bazalku
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci zahřejte olivový olej a opékejte kuřecí kousky z obou stran, dokud nezezlátnou. Poté je vyjměte z hrnce a odložte stranou.
  2. Do stejného hrnce přidejte cibuli a osmažte ji dozlatova. Přidejte česnek a nechte ho krátce orestovat.
  3. Přidejte nakrájenou červenou a žlutou papriku a smažte je společně se cibulí a česnekem asi 5 minut, dokud paprika nezměkne.
  4. Přidejte rajčata z konzervy, kuřecí vývar, sušený oregano, červenou papriku a sušený bazalk. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.
  5. Snížte teplotu, přidejte zpět opékané kuřecí kousky do hrnce a nechte vařit přikryté 30-40 minut, dokud kuře není plně propečené a omáčka nezhoustne.
  6. Před podáváním dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *