3. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kuře Butter Masala je tradiční indické jídlo plné exotických koření a bohaté omáčky připravené s máslem. Tento lahodný recept kombinuje křupavé kousky kuřecího masa s krémovou omáčkou z rajčat a másla, vše podávané s voňavou indickou rýží. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte si skvělé tradiční indické jídlo přímo doma!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 rajčata
- 200ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce másla
- koriandr, kurkuma, sůl, pepř, garam masala
Postup
- Na pánvi rozpalte máslo a orestujte nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte do pánve na kostky nakrájené kuřecí maso a osmahněte.
- Přidejte nakrájenou papriku a rajčata a promíchejte.
- Přisypte koriandr, kurkumu, sůl, pepř a garam masalu podle chuti.
- Přilijte smetanu ke šlehání a nechte provařit do změknutí masa.
- Hotové podávejte s rýží a naaranžujte koriandrem. Dobrou chuť!