4. 4. 2025
Autor: Roman Žák
Kuře au vin rouge
zdroj: Recepty 24/7

Kuře au vin rouge je typický francouzský recept, ve kterém je kuřecí maso dusené společně s červeným vínem a zeleninou. Tato lahodná kombinace vytváří bohatou a aromatickou omáčku, která skvěle ladí s kousky kuřecího masa. Vyzkoušejte tento tradiční francouzský pokrm a připravte si skvělou večeři pro svou rodinu či hosty!

Suroviny:

  • 1 kuře
  • 200g slaniny
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 200ml červeného vína
  • 400ml kuřecího vývaru
  • čerstvé bylinky (tymián, bobkový list)
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a nakrájené mrkve.
  2. Kuře rozpůlíme a osolíme, opepříme a na pánvi ho zprudka zprudka osmažíme z obou stran.
  3. Přidáme víno, vývar a bylinky a dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
  4. Pokrm můžeme podávat s bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *