4. 4. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Kuře au vin rouge je typický francouzský recept, ve kterém je kuřecí maso dusené společně s červeným vínem a zeleninou. Tato lahodná kombinace vytváří bohatou a aromatickou omáčku, která skvěle ladí s kousky kuřecího masa. Vyzkoušejte tento tradiční francouzský pokrm a připravte si skvělou večeři pro svou rodinu či hosty!
Suroviny:
- 1 kuře
- 200g slaniny
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 200ml červeného vína
- 400ml kuřecího vývaru
- čerstvé bylinky (tymián, bobkový list)
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup:
- Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a nakrájené mrkve.
- Kuře rozpůlíme a osolíme, opepříme a na pánvi ho zprudka zprudka osmažíme z obou stran.
- Přidáme víno, vývar a bylinky a dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
- Pokrm můžeme podávat s bramborovou kaší.