28. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si italskou kuchyni s naším receptem na kuře alla cacciatore. Tento oblíbený pokrm přináší spojení kuřecího masa, rajčat, červeného vína a aromatických bylinek. Naše jednoduchá a chutná verze vám umožní přivést výbornost Itálie do vašeho domova. Získáte křupavé kuře s šťavnatým masem, omáčkou plnou hlubokého a bohatého podílu rajčat a delikátními ovocnými tóny. Připravte si tento autentický pokrm a objevte lahůdky italské kuchyně přímo ve své kuchyni.
Suroviny
- Kuřecí stehna – 4 kusy
- Olivový olej – 2 lžíce
- Cibule – 1 ks
- Paprika – 1 ks
- Mrkev – 2 ks
- Rajčata – 400 g
- Rozmarýn – 1 lžička
- Pepř – podle chuti
- Sůl – podle chuti
- Kuřecí vývar – 200 ml
Postup
- Stehna osolte a opepřete ze všech stran.
- V pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm kuřecí stehna, dokud nebudou zlatě hnědá.
- Stehna přesuňte z pánve na talíř a do pánve přidejte nakrájenou cibuli, papriku a mrkev. Osolte a opepřete.
- Přidejte rajčata, rozmarýn a kuřecí vývar. Přiveďte k varu a vařte 5 minut.
- Vraťte kuřecí stehna do pánve a pokračujte v vaření ještě asi 30 minut, dokud se kuře neprovaří a omáčka nezhoustne.
- Nakonec můžete přidat další koření či bylinky podle své chuti.
- Servírujte s rýží nebo těstovinami.