28. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Kuře alla cacciatore
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si italskou kuchyni s naším receptem na kuře alla cacciatore. Tento oblíbený pokrm přináší spojení kuřecího masa, rajčat, červeného vína a aromatických bylinek. Naše jednoduchá a chutná verze vám umožní přivést výbornost Itálie do vašeho domova. Získáte křupavé kuře s šťavnatým masem, omáčkou plnou hlubokého a bohatého podílu rajčat a delikátními ovocnými tóny. Připravte si tento autentický pokrm a objevte lahůdky italské kuchyně přímo ve své kuchyni.

Suroviny

  • Kuřecí stehna – 4 kusy
  • Olivový olej – 2 lžíce
  • Cibule – 1 ks
  • Paprika – 1 ks
  • Mrkev – 2 ks
  • Rajčata – 400 g
  • Rozmarýn – 1 lžička
  • Pepř – podle chuti
  • Sůl – podle chuti
  • Kuřecí vývar – 200 ml

Postup

  1. Stehna osolte a opepřete ze všech stran.
  2. V pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm kuřecí stehna, dokud nebudou zlatě hnědá.
  3. Stehna přesuňte z pánve na talíř a do pánve přidejte nakrájenou cibuli, papriku a mrkev. Osolte a opepřete.
  4. Přidejte rajčata, rozmarýn a kuřecí vývar. Přiveďte k varu a vařte 5 minut.
  5. Vraťte kuřecí stehna do pánve a pokračujte v vaření ještě asi 30 minut, dokud se kuře neprovaří a omáčka nezhoustne.
  6. Nakonec můžete přidat další koření či bylinky podle své chuti.
  7. Servírujte s rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *