25. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Kuře alla cacciatora
zdroj: Recepty 24/7

Kuře ⁣alla cacciatora je lahodné italské jídlo, které zaujme každého milovníka dobrého jídla. Tento‌ recept přináší kombinaci sladkého⁣ a kyselého chuťového zážitku díky kombinaci červeného vína, rajčat a aromatických bylinek. Kuřecí maso je krásně měkké a šťavnaté, přímo se rozplývá‍ na jazyku. ⁤Dokonale se doplňuje s těstovinami,⁣ rýží nebo bramborami. S tímto‌ jednoduchým receptem se přenesete ‌do oblíbené ‌italské trattorie, ⁢a to přímo ve svém vlastním domě.

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky ​česneku,‍ nasekané
  • 200 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 1‌ hrnek rajčatového přírodního⁢ pyré
  • 1/2 hrnku suchého bílého vína
  • Šťáva z 1 citrónu
  • 2 lžíce čerstvého nasekaného rozmarýnu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olivový olej ⁢a smažte kuřecí ‌stehna, ⁢dokud nezezlátnou ze všech stran. Poté je ⁢vyjměte a ⁢odložte ​stranou.
  2. Na ⁤stejné ⁣pánvi orestujte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přidejte ‍žampióny a smažte, dokud nezačnou měknout.
  3. Přidejte rajčatové⁤ pyré, víno, citrónovou‌ šťávu⁢ a⁢ rozmarýn. ⁣Vše důkladně promíchejte a nechte vařit 5 minut.
  4. Vraťte kuřecí ‍stehna do pánve a přikryjte. ​Vařte na mírném ohni asi 30 minut, nebo dokud maso není měkké a šťavnaté.
  5. Před podáváním nechte⁣ jídlo chvíli odpočinout, aby se jeho chuť dostatečně promísila. Servírujte s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *