28. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Kuře à la Provensal
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný a autentický recept na „Kuře à la Provensal“. Tento tradiční jídlo z Provence vás okouzlí aromatickými bylinkami, zeleninou a šťavnatým kuřecím masem. S jednoduchými kroky a dostupnými ingrediencemi připravíte sofistikované jídlo, které zaujme i ty nejnáročnější gurmány. Udělejte si provensálskou hostinu přímo doma a dejte svému kuřeti ten skutečně autentický šmrnc.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsní filé
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 200 g cherry rajčat, rozpůlených
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky.
  2. V pánvi ohřejte olivový olej a osmažte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte česnek a smažte hoště.
  4. Přidejte kuřecí plátky a smažte je z obou stran dozlatova.
  5. Přidejte rozpůlená cherry rajčata a oregano.
  6. Zamíchejte a nechte vařit asi 10 minut, dokud je kuře propečené a rajčata změklá.
  7. Přidávejte sůl a pepř podle chuti.
  8. Servírujte s rýží nebo bulgurem a nazdobte čerstvou bylinkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *