28. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný a autentický recept na „Kuře à la Provensal“. Tento tradiční jídlo z Provence vás okouzlí aromatickými bylinkami, zeleninou a šťavnatým kuřecím masem. S jednoduchými kroky a dostupnými ingrediencemi připravíte sofistikované jídlo, které zaujme i ty nejnáročnější gurmány. Udělejte si provensálskou hostinu přímo doma a dejte svému kuřeti ten skutečně autentický šmrnc.
Suroviny
- 4 kuřecí prsní filé
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 200 g cherry rajčat, rozpůlených
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky.
- V pánvi ohřejte olivový olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a smažte hoště.
- Přidejte kuřecí plátky a smažte je z obou stran dozlatova.
- Přidejte rozpůlená cherry rajčata a oregano.
- Zamíchejte a nechte vařit asi 10 minut, dokud je kuře propečené a rajčata změklá.
- Přidávejte sůl a pepř podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo bulgurem a nazdobte čerstvou bylinkou.