1. 8. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné a aromatické jídlo? Vyzkoušejte naše jedinečné kuře à la Provence, které vás přenese na slunné pobřeží jihovýchodní Francie. Toto jednoduché a chutné jídlo je plné provensálských bylinek, zeleniny a olivového oleje. Vařené kuřecí maso se navíc krásně rozpadá a rozplývá v ústech, doprovázeno osvěžujícími chutěmi z citrusů a bylin. Užijte si dokonalou kombinaci chuti a vůně s našim receptem na kuře à la Provence!
Suroviny
- 4 kusy kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 středně velké cibule, nakrájené na kolečka
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 200 g cherry rajčátek, rozpůlených
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny.
- V pánvi s tlustým dnem rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a opečte ho z obou stran, dokud získá zlatavou barvu.
- Přidejte nakrájené papriky a rajčata a promíchejte.
- Přidejte sušené bylinky (rozmarýn, tymián, oregano), sůl a pepř podle chuti. Dobře promíchejte.
- Zpomalte oheň a nechte kuře vařit pod pokličkou asi 15-20 minut, nebo dokud není maso uvnitř úplně propečené.
- Servírujte s rýží, pečivem nebo čerstvým chlebem.