30. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Kung pao tofu
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově bohatý a lahodný recept na „Kung pao tofu“ je veganskou alternativou k tradiční čínské specialitě. Těstoviny z tofu jsou smíchány s arašídy, zeleninou a kořeněny pikantní omáčkou, která dodává tomuto jídlu výraznou chuť. Tento jednoduchý a zdravý recept je perfektním řešením pro milovníky čínské kuchyně, kteří preferují rostlinné ingredience. Vyzkoušejte „Kung pao tofu“ a užijte si autentickou chuť Číny ve svém domově.

Suroviny:

  • 450 g tofu, nakrájené na kostky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenké půlkolečka
  • 3 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 mrkev, na tenké kolečka
  • 1/2 hrnku arašídů
  • 1 lžička červené papriky vločkách (volitelné)
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a kukuřičný škrob. Předem připravený tofu dejte do této směsi a nechte ho marinovat po dobu 15 minut.
  2. Na pánvi zahřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte 2-3 minuty, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte nakrájenou červenou a zelenou papriku a mrkev. Smažte dalších 5 minut nebo dokud se zelenina mírně zjemní.
  4. Přidejte marinované tofu (včetně marinády) a smažte dalších 5-7 minut, dokud tofu nezezlátne a zůstane jemné.
  5. Přidejte arašídy a červenou papriku vločky (pokud používáte). Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Přidejte sezamový olej a sezamová semínka. Promíchejte a vařte další 1-2 minuty.
  7. Hotové Kung Pao tofu podávejte s rýží nebo nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *