29. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit lahodným receptem na tradiční čínské jídlo Kung Pao kuře s rýží. Tato výjimečná směs kuřecích kousků, zeleniny a arašídů v omáčce z čínského vína, sójové omáčky a sezamového oleje vás přenese do vzrušujících chuťových zážitků v Pekingu. S velmi malým úsilím si můžete připravit tento exotický pokrm přímo v pohodlí své kuchyně. Stačí jen následovat náš jednoduchý a podrobný recept a oceníte, jak rychle a snadno můžete vytvořit autentické čínské jídlo obohacené o bohaté textury, výrazné ochucení a lákavou chuť. Vyzkoušejte si doma Kung Pao kuře s rýží a otevřete si brány do čarokrásné Číny přímo na svém talíři.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 žlutá paprika (nakrájená na proužky)
- 1 cibule (nakrájená na proužky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cm zázvoru (stroužek, nasekaný)
- 1/2 hrnku neslaných arašídů
- 2 lžíce oleje (sésamový nebo slunečnicový)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a kukuřičný škrob ve sklence a odložte stranou.
- Na pánvi rozehřejte olej a přidejte kuřecí maso. Smažte ho do zlatova a přesuňte do jiné nádoby.
- Ve stejném oleji osmažte cibuli, česnek a zázvor až budou měkké.
- Přidejte papriky a smažte je spolu s cibulí asi 2 minuty, dokud nezměknou.
- Vraťte kuřecí maso na pánev a přidejte omáčku ze sklíčka. Dobře promíchejte a vařte ještě asi 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
- Na konec přidejte arašídy a prohřejte je s ostatními ingrediencemi.
- Pokud je potřeba, přidávejte sůl a pepř podle chuti.
- Kung Pao kuře je hotové! Podávejte ho s vařenou rýží.