13. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Kung Pao kuře
zdroj: Recepty 24/7

Kung Pao kuře je lahodný čínský recept plný chuti a pevnosti. Tento tradiční pokrm kombinuje kousky kuřecího masa s arašídy a zeleninou, vše podávané v chutné omáčce. S námi si připravte jednoduchý a rychlý Kung Pao kuře, které vám rozhodně zalíbá! Sledujte náš recept a dozvíte se, jak na to!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
  • 1/2 hrnku arašídového oleje
  • 1/2 hrnku pražených ořechů
  • 2 cibule, nakrájené na kostičky
  • 3 papriky, nakrájené na pruhy
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 cm zázvoru, nastrouhaného
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)

Postup

  1. V misce smíchejte sójovou omáčku, ocet, cukr a kukuřičný škrob. Postavte stranou.
  2. Na velké pánvi zahřejte olej na střední teplotu.
  3. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a smažte je asi 5 minut, dokud nejsou zlatě hnědá.
  4. Přidejte na pánvi cibuli, česnek a zázvor. Smažte dalších 2 minuty, dokud se zelenina nezměkne.
  5. Přidejte papriky a opražte dalších 2 minuty, než se zjemní.
  6. Znížte teplotu a přidejte směs sójové omáčky, octa, cukru a kukuřičného škrobu.
  7. Nechejte omáčku povařit a zhoustnout asi 2 minuty.
  8. Přidejte ořechy a promíchejte do omáčky.
  9. Servírujte Kung Pao kuře s vařenou rýží a ozdobte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *