14. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kulfi s mangem a pistáciemi
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte lahodný recept na kulfi s mangem a pistáciemi? Tento tradiční indický dezert vás jistě okouzlí svou lahodnou chutí a osvěžujícím zážitkem. Připravte si tento mražený lehký dezert s ovocem a oříšky, který je oblíbený po celém světě. Naše jednoduché postupy vám umožní vytvořit si tento dokonalý zákusek přímo ve vaší kuchyni. Užijte si tu luxusní chuť a pocit exotického občerstvení s naším receptem na kulfi s mangem a pistáciemi.

Suroviny

  • 2 šálky plnotučného mléka
  • 1/2 šálku kondenzovaného mléka
  • 1/4 šálku pistácií (oloupaných a nasekaných)
  • 1/4 šálku zralé mrazené mangy (oloupané a nakrájené na malé kousky)
  • 1/4 šálku cukru
  • 1/4 lžičky kardamomu (optionální)
  • 1/4 lžičky růžového vody (optionální)

Postup

  1. Ve velkém hrnci smíchejte plnotučné mléko, kondenzované mléko a cukr.
  2. Vložte hrnec na středně vysoký oheň a vařte směs, dokud se objem nezmenší o polovinu. Občas míchejte, aby se mléko nepřipálilo.
  3. Přidejte nakrájené kousky manga a pistácie do směsi a vařte s nimi ještě asi 5 minut. Míchejte, dokud se manga a pistácie nezačnou propojovat s mlékem.
  4. Vynechte panáč s mlékem a povrch přikryjte fólií nebo potravinářskou fólií, aby se na povrchu nevytvořila ledová krusta.
  5. Umístěte hrnec do mrazáku a nechte zmrznout přibližně 6-8 hodin, nebo dokud není kulfi pevná.
  6. Před podáváním nechte kulfi několik minut lehce rozmrazit, aby byla snadněji servírovatelná.
  7. Před servírováním můžete kulfi ozdobit špetkou nasekaných pistácií a kouskem manga.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *