16. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kulfi s mangem
zdroj: Recepty 24/7

Kulfi s mangem – Vyzkoušejte exotický indický zmrzlinový dezert zvaný kulfi s přidáním šťavnatého manga. Tato osvěžující a sladká pochoutka zajišťuje dokonalé zchladnutí v horkých letních dnech. Postup přípravy je snadný a nevyžaduje žádné speciální dovednosti. Navíc, kulfi s mangem je bezlepková a může být konzumována i lidmi s celiakií. Užijte si tropickou chuť a vytvořte si vlastní zmrzlinovou oázu ve svém domově!

Suroviny

  • 400 ml kondenzovaného mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 šálek nakrájeného manga
  • 1 lžička kardamomového prášku
  • ½ lžíce strouhaného pistácie (na ozdobu)

Postup

  1. V mixéru rozmixujte nakrájené mango na hladkou kaši.
  2. V míse smíchejte kondenzované mléko, smetanu, kardamomový prášek a mango kaši. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  3. Nalijte směs do formiček na zmrzlinu nebo do misky a přikryjte fólií.
  4. Vložte formičky do mrazáku a nechte zmrznout po dobu minimálně 6 hodin nebo přes noc, dokud zmrzlina nezíská požadovanou konzistenci.
  5. Před podáváním posypeme strouhanými pistáciemi a můžeme ozdobit plátky manga.
  6. Podávejte a vychutnávejte si osvěžující kulfi s mangem!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *