12. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda z českého království
zdroj: Recepty 24/7

Kulajda z českého království – jednoduchý a ​lahodný recept na tradiční českou ‍polévku. Naučte se, jak vařit ‍tuto⁢ klasickou ⁢specialitu s ‍houbami, bramborami a‌ kyselou smetanou. ⁣Skvělá volba pro chladné zimní večery nebo ⁢jako teplý oběd. Sledujte tento recept a připravte si skvělou kulajdu ‌přímo ‍z českého království.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 1‍ cibule
  • 200 g hub (např. sušené houby)
  • 2 vejce
  • 300 ml zakysané smetany
  • pažitka
  • sůl, pepř

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli nakrájejte na ⁤jemno a na pánvi orestujte na‌ oleji.
  3. Do ⁣hrnce přidejte nakrájené brambory‍ a zalijte vodou tak, aby byly brambory překryté. Vařte do měkka.
  4. Mezitím nasypte sušené houby do misky a zalijte vroucí vodou. Nechte houby ⁤nabobtnat.
  5. Vařené brambory ⁤slijte a šťávu si dejte stranou. Brambory ​rozmačkejte vidličkou.
  6. Orestovanou cibuli přidejte do hrnce k rozmačkaným bramborám.
  7. Přidejte odsáté houby spolu se šťávou ‌z​ nich. Dobře promíchejte.
  8. Do hrnce přidejte zakysanou smetanu a nechte všechno krátce provařit.
  9. Vmíchejte naklíčená vejce a promíchejte, aby se rozprostřela po povrchu polévky.
  10. Přidejte nasekanou​ pažitku a ⁣dochuťte solí ‌a pepřem podle chuti.
  11. Podávejte teplou kulajdu s ⁢křupavým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *