21. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kulajda z červené čočky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte novou variantu tradičního českého pokrmu – kulajdu z ⁣červené čočky. Recept ‍je⁣ jednoduchý a rychlý, ale⁢ přináší neotřelou chuť ⁤a bohatou ⁤nutriční hodnotu. Dejte šanci​ této lahodné a zdravé‍ polévce a⁤ překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 200g‍ červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 petrželová kořen
  • 200ml‍ smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 ‌lžíce másla
  • sůl, pepř, kmín, bobkový list

Postup

  1. Nejprve‌ nastrouháme cibuli,‍ brambory, ‌mrkev⁤ a petrželovou ⁣kořen a osmahneme​ na másle.
  2. Přidáme červenou čočku a zalijeme‍ vodou, ‌přidáme bobkový ‍list, ⁣sůl, pepř a kmín.
  3. Vše vaříme do měkka a poté rozmixujeme tyčovým ‌mixérem.
  4. V menším hrnci smícháme smetanu⁢ ke‌ šlehání s hladkou moukou ⁣a přilijeme⁢ do čočkové‍ směsi.
  5. Povaříme do ⁣zhoustnutí a dochutíme podle chuti.
  6. Servírujeme s ⁢čerstvým křupavým chlebem ⁤nebo houskou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *