24. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda se šlehaným žloutkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept ‍na⁤ tradiční ​českou polévku ​- Kulajdu‌ se šlehaným‍ žloutkem. ‍Tato krémová polévka plná chuti⁣ a vůně hub ⁤je dokonale doplněna šlehaným žloutkem, který dodává jídlu ​jedinečnou⁤ jemnost a ‌křeamsoost. S užitím ‍kvalitních ⁤surovin⁣ a správným postupem přípravy si ​můžete​ dopřát skvělý ⁤gastronomický zážitek přímo ​v⁤ pohodlí vaší kuchyně. Sledujte náš recept‌ a připravte si ‍tuto ⁣lahodnou specialitu snadno a rychle. ​

Suroviny

  • 750 g brambor
  • 1 ‌cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml zakysané smetany
  • 500 ml vývaru
  • 200 g uzeného masa
  • 1 lžička kmínu
  • sůl, pepř
  • petržel na ozdobení

Postup

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte ve vývaru.
  2. Cibuli​ nakrájejte na jemno ⁢a osmahněte na másle.
  3. Přidejte hladkou ⁢mouku a za stálého míchání zahuste.
  4. Přidejte zakysanou smetanu, promíchejte a nechte provařit.
  5. Poté vmíchejte‍ do bramborového vývaru ‍a ‍přidejte uzené maso⁣ nakrájené na kostičky.
  6. Ochutnejte kmínem, ⁢solí a pepřem.
  7. Na‌ závěr⁣ rozšlehejte žloutek​ a vmíchejte do polévky.
  8. Po chvíli odstavte a nechte odpočinout.
  9. Po uvaření ozdobte nasekanou⁢ petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *