22. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s vejci a houbami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělou recepturu na tradiční českou polévku Kulajdu s ‍vejci a houbami. Tato lahodná a sýrová polévka je ⁢perfektním jídlem na‌ chladné ⁣dny ⁣a ‌určitě vás ⁢zahřeje a zasytí. Sledujte krok za krokem recept a připravte si ⁢skvělou Kulajdu doma! ⁣

Suroviny

  • 1‍ litr kuřecího vývaru
  • 400‍ g brambor
  • 200 g žampionů
  • 2 vejce
  • 1‌ šálek smetany
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme máslo⁤ a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na ‍plátky ⁢nakrájené žampiony a restujeme ‍dozlatova.
  3. Přilijeme vývar a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme, ⁣dokud brambory nezměknou.
  4. Přilijeme smetanu, osolíme, ​opepříme a​ přidáme majoránku podle chuti.
  5. V míse rozklepneme vejce a⁣ přidáme trochu horké ​polévky, rychle promícháme a nalijeme zpět do polévky, aby se vejce zahřála a zhoustla.
  6. Nežijeme porci polévku do talířů a podáváme s domácím ⁣chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *