22. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělou recepturu na tradiční českou polévku Kulajdu s vejci a houbami. Tato lahodná a sýrová polévka je perfektním jídlem na chladné dny a určitě vás zahřeje a zasytí. Sledujte krok za krokem recept a připravte si skvělou Kulajdu doma!
Suroviny
- 1 litr kuřecího vývaru
- 400 g brambor
- 200 g žampionů
- 2 vejce
- 1 šálek smetany
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Na pánvi rozpálíme máslo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a restujeme dozlatova.
- Přilijeme vývar a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme, dokud brambory nezměknou.
- Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme majoránku podle chuti.
- V míse rozklepneme vejce a přidáme trochu horké polévky, rychle promícháme a nalijeme zpět do polévky, aby se vejce zahřála a zhoustla.
- Nežijeme porci polévku do talířů a podáváme s domácím chlebem.