14. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Svěží kulajda s vejci a bramborem je tradiční česká polévka plná chuti a lahodných ingrediencí. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit tento tradiční pokrm doma a rozmazlit své chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 vejce
- kopr, petržel
- sůl, pepř
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme je ve vývaru spolu s nakrájenou cibulí.
- Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu a necháme provařit.
- Poté rozklepneme vejce do polévky a opatrně zamícháme, aby se vytvořily vaječné nudličky.
- Osolíme, opepříme a dochutíme nasekaným koprem a petrželí.
Enjoy your meal!