14. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s vejci a bramborem.
zdroj: Recepty 24/7

Svěží kulajda s vejci a bramborem je tradiční česká polévka plná chuti ⁣a lahodných ingrediencí. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit ‌tento tradiční pokrm doma a rozmazlit své chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • kopr, petržel
  • sůl, pepř

Postup

  1. Brambory oloupeme,⁢ nakrájíme na kostičky a uvaříme je​ ve ‍vývaru spolu s nakrájenou cibulí.
  2. Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu a necháme provařit.
  3. Poté rozklepneme⁢ vejce do polévky a opatrně zamícháme, aby se vytvořily vaječné nudličky.
  4. Osolíme, opepříme a dochutíme nasekaným koprem a petrželí.

Enjoy your meal!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *