21. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s vejci.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte‍ tradiční českou polévku ​Kulajda s vejci. Tato lahodná ​a sýrová polévka⁤ je ideální na zahřátí v chladných dnech. S jednoduchými ingrediencemi a rychlým​ postupem přípravy se tento recept stane vaším oblíbeným jídlem. ⁤S ⁤koktejlovými vejci a bramborami bude tato Kulajda oslavou chuti. Užijte ⁢si tradiční českou kuchyni ​doma a překvapte ​své blízké tímto lahodným ​pokrmem.

Suroviny

  • 1 litr zeleninového⁤ vývaru
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 200 ml smetany ke​ šlehání
  • 1 hrst ‌sušených hub
  • 4 vejce
  • máslo
  • kopr nebo petržel (na dochucení)
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpuť máslo a⁣ orestuj na něm nakrájenou cibuli.
  2. Přidej‍ na kostky ⁤pokrájené brambory a nech chvíli restovat.
  3. Přilij zeleninový vývar⁤ a nech vařit, ​dokud brambory⁢ nezměknou.
  4. Přidej sušené houby a nech ‌vařit ještě cca 5 minut.
  5. Přidej smetanu a promíchej.
  6. Osol, opepři a přidej nasekaný kopr nebo petržel.
  7. V dalším hrnci​ uvař vejce ​natvrdo.​ Oloupej je a nakrájej‌ na čtvrtky.
  8. Hotovou kulajdu rozděl do talířů a⁣ do ‌každého‍ přidej čtvrtku uvařeného ⁤vejce.
  9. Poškozenvejší vpíjej ‍ba vychucnější. Podávej s ‌chlebem nebo houskovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *