10. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s ústřicemi a křupavcem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento luxusní ​recept na kulajdu ‌s ústřicemi a křupavcem, který spojuje bohaté chutě houbové polévky s mořskými plody a ‍křupavými kousky. Lahodná‍ kombinace vás jistě nadchne! Sledujte jednoduchý postup a‌ připravte si skvělou a lahodnou večeři.

Suroviny

  • 500⁣ g ‌brambor
  • 500 ml ⁣zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke⁣ šlehání
  • 4 ⁤křupavé housky
  • 12 ⁢ústřic
  • 1 cibule
  • 1 lžíce ‍másla
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky.
  2. Orestujte cibuli na másle, přidejte brambory a podlijte vývarem.
  3. Varte do ​měkka,⁢ přidejte majoránku⁤ a smetanu ke šlehání.
  4. Přidejte‍ osolené a opepřené⁤ ústřice a krájejte až do zahřátí.
  5. Do minutku směs zahřejte a podávejte s⁢ křupavými⁣ houskami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *