10. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento luxusní recept na kulajdu s ústřicemi a křupavcem, který spojuje bohaté chutě houbové polévky s mořskými plody a křupavými kousky. Lahodná kombinace vás jistě nadchne! Sledujte jednoduchý postup a připravte si skvělou a lahodnou večeři.
Suroviny
- 500 g brambor
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 4 křupavé housky
- 12 ústřic
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky.
- Orestujte cibuli na másle, přidejte brambory a podlijte vývarem.
- Varte do měkka, přidejte majoránku a smetanu ke šlehání.
- Přidejte osolené a opepřené ústřice a krájejte až do zahřátí.
- Do minutku směs zahřejte a podávejte s křupavými houskami.