29. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s ústřicemi a kaviárem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte ‍se okouzlit⁣ jedinečnou kombinací chutí v receptu na kulajdu s ústřicemi a kaviárem. Vyzkoušejte luxusní variantu tradičního českého pokrmu⁢ a překvapte své chuťové buňky. Sledujte krok za krokem náš recept a ukažte svým blízkým, ⁢že⁢ i s jednoduchými surovinami lze připravit skvostnou ‌lahůdku. Zábava v kuchyni začíná právě teď!

Suroviny:

  • 400g brambor
  • 1 cibule
  • 200g⁤ ústřic
  • 100g kaviáru
  • 100ml smetany ke šlehání
  • 1⁤ lžíce ​hladké mouky
  • kmín, drcený ⁣pepř, majoránka, sůl
  • čerstvá petrželka

Postup:

  1. Brambory oloupejte a ‌nakrájejte‌ na menší kousky.
  2. Cibuli nakrájejte⁣ na drobné kostičky ⁣a osmahněte na pánvi.
  3. Přidejte nakrájené brambory a zalijte‌ vodou ‍tak, aby⁤ byly brambory ponořené.
  4. V hrnci vařte brambory do měkka a přidejte kmín, drcený pepř a majoránku.
  5. Připiďte smetanu a ‍nechte provařit.
  6. Pokud ​je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
  7. V hrnci připravte‍ vodu a osolte ji, v ní vařte ústřice asi 5 ⁢minut.
  8. Ústřice očistěte a nakrájejte ⁢na menší kousky.
  9. Do hotové ⁢polévky přidejte nakrájené ústřice.
  10. Před podáváním⁤ ozdobte kaviárem a nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *