22. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte originální recept na Kulajdu s úhořem a kaviárem? Naše verze tohoto tradičního českého pokrmu vás jistě nadchne! Vychutnejte si spojení hřejivé kulajdy s lahodným úhořím a luxusním kaviárem. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tuto lahodnou pochoutku ještě dnes!
Suroviny
- 400 g vykostěného úhoře
- 1 cibule
- 2 brambory
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce kaviáru
- 500 ml kuřecího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- petržel na ozdobu
- soľ a pepř podle chuti
Postup
- Na malé kousky nakrájejte cibuli a brambory.
- Na pánvi rozpalte máslo a osmahněte na něm cibuli.
- Přidejte brambory a smažte je dozlatova.
- Přisypte hladkou mouku, zalijte octem a zalijte vývarem.
- Nechejte vařit do změknutí brambor.
- V mixéru rozmixujte polovinu bramborové směsi s 100 ml smetany dohladka.
- Zbytek směsi vmíchejte zpět do hrnce a přidejte nakrájený úhoř.
- Podle chuti osolte a opepřete a nechte vařit dalších 10 minut.
- Při servírování každý talíř ozdobte kaviárem, zbylou smetanou a natrhanou petrželí.