22. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s úhořem a kaviárem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte⁣ originální recept na Kulajdu ⁣s ⁤úhořem‌ a kaviárem? Naše verze tohoto ⁢tradičního českého ⁣pokrmu vás‌ jistě nadchne!‍ Vychutnejte si spojení ⁢hřejivé kulajdy s ​lahodným úhořím a luxusním kaviárem.⁢ Sledujte náš jednoduchý recept​ a⁢ připravte si ​tuto⁣ lahodnou ‌pochoutku ještě dnes!

Suroviny

  • 400 g vykostěného úhoře
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 1 ⁣lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce‍ kaviáru
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 200⁤ ml⁢ smetany ‌ke‌ šlehání
  • petržel na ⁤ozdobu
  • soľ ​a pepř podle chuti

Postup

  1. Na malé kousky nakrájejte cibuli a brambory.
  2. Na pánvi rozpalte máslo a ⁣osmahněte na něm cibuli.
  3. Přidejte brambory a⁣ smažte je dozlatova.
  4. Přisypte hladkou ⁤mouku, zalijte octem a zalijte ‌vývarem.
  5. Nechejte ​vařit ‍do změknutí brambor.
  6. V mixéru rozmixujte polovinu ⁤bramborové ‌směsi s 100 ml smetany dohladka.
  7. Zbytek směsi vmíchejte⁣ zpět do ‍hrnce​ a přidejte nakrájený úhoř.
  8. Podle chuti osolte⁢ a opepřete a nechte vařit dalších 10 minut.
  9. Při servírování každý talíř ozdobte kaviárem, zbylou smetanou‌ a natrhanou ⁣petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *