27. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s lícitým filetem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept ‍na tradiční českou⁢ kulajdu​ s lícitým filetem. Tato bohatá polévka s houbami, brambory a⁢ koprem je ⁣dokonalá kombinace jemných chutí. S přidaním plátku lícitého​ filetu se jedná ​o skvělou předkrmovou‍ pochoutku nejen pro milovníky české kuchyně.⁢ S námi si připravíte ‍tento ⁣tradiční pokrm ⁣snadno a rychle!

Suroviny

  • 500 g lícitých hub
  • 1 ‍cibule
  • 150 g brambor
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 ml​ smetany ke šlehání
  • 2⁤ žloutky
  • 1 polévková lžíce hladké‍ mouky
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička ‌cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na‌ másle osmahneme⁢ nadrobno ⁤nakrájenou cibuli a nakrájené ​houby.
  2. Přidáme nakrájené brambory a‍ zalijeme vývarem.
  3. Vše povaříme, dokud nejsou brambory měkké.
  4. V misce smícháme ⁣žloutky se smetanou, moukou, octem a​ cukrem.
  5. Směs ⁣vmícháme do polévky ‍a necháme ‍provařit asi 5 minut.
  6. Přidáme sůl a pepř podle chuti.
  7. Na pánvi osmažíme lícitý filet a podáváme s polévkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *