27. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční českou kulajdu s lícitým filetem. Tato bohatá polévka s houbami, brambory a koprem je dokonalá kombinace jemných chutí. S přidaním plátku lícitého filetu se jedná o skvělou předkrmovou pochoutku nejen pro milovníky české kuchyně. S námi si připravíte tento tradiční pokrm snadno a rychle!
Suroviny
- 500 g lícitých hub
- 1 cibule
- 150 g brambor
- 1 litr zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 žloutky
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 1 polévková lžíce másla
- 1 lžička octa
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájené houby.
- Přidáme nakrájené brambory a zalijeme vývarem.
- Vše povaříme, dokud nejsou brambory měkké.
- V misce smícháme žloutky se smetanou, moukou, octem a cukrem.
- Směs vmícháme do polévky a necháme provařit asi 5 minut.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Na pánvi osmažíme lícitý filet a podáváme s polévkou.