19. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kulajda s kurkumou a kokosem je lahodná a exotická verze tradiční české polévky. Vychutnejte si kombinaci hladkého kokosového mléka, chuťově bohaté kurkumy a klasických surovin kulajdy v jednom skvělém receptu. Vyzkoušejte tuto originální kombinaci a pochutnejte si na tropickém twistu vašeho oblíbeného pokrmu.
Suroviny:
- 1 velká brambora
- 1 cibule
- 1 lžíce máslo
- 1 lžička kurkuma
- 400 ml zeleninového vývaru
- 200 ml kokosového mléka
- 100 g houby (ideálně sušené šampiňony)
- 1 lžíce hladká mouka
- špetka soli a pepře
- 1 vejce
- 1 lžíce octa
- petržel na ozdobu
Postup:
- Nejprve si oloupejte bramboru a nakrájejte ji na malé kostičky.
- Cibuli nakrájejte na drobné kousky a osmažte na másle ve velkém hrnci.
- Přidejte kurkumu a nechte chvíli osmahnout.
- Přilijte zeleninový vývar a kokosové mléko a nechte provařit.
- Přidejte nakrájenou bramboru a houby a vařte, dokud brambora není měkká.
- Smíchejte hladkou mouku s trochou vody a přidejte do polévky jako zahuštění.
- Zalijte polévku octem a osolte a opepřete podle chuti.
- V míse rozklepněte vejce a pomalu přidejte do polévky za stálého míchání.
- Na závěr ozdobte nasekanou petrželí.