21. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s křupavým slaninovým chips.
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si tradiční českou kulajdu ⁢s ‍křupavými slaninovými chipsy.‍ Tato lahodná polévka ‌s houbami ​a bramborem je okořeněna smetanou a majoránkou. Skvělá kombinace chuťových‌ vjemů, které jistě ⁣potěší vaše chuťové buňky.⁢ Sledujte náš‌ recept a připravte⁢ si ⁤tuto lahůdku doma!⁣

Suroviny

  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 200g slaniny
  • olej ⁤na smažení
  • kopr a petržel na ozdobu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte ⁣brambory a ‌cibuli na menší kousky.
  2. Na pánvi osmažte na kostičky pokrájenou slaninu do křupava.
  3. V ⁤hrnci nechte zeleninu provařit vývaru, dokud není měkká.
  4. Přidejte osmaženou slaninu.
  5. Do⁤ zeleninového vývaru ⁤s‌ bramborami a ⁤slaninou⁣ vmíchejte smetanu a osolte a opepřete ‌podle chuti.
  6. Zmaklé brambory a cibuli rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou‌ směs.
  7. V míse rozšlehejte vejce a pomalu vmíchejte do polévky, aby se nerozvařila.
  8. Po zahřátí ještě chvíli provařte a dochuťte podle chuti.
  9. Po dokončení⁣ polévku podávejte posypanou křupavými⁣ slaninovými chipsy a‌ ozdobenou nasekaným koprem a petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *