19. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Kulajda s křupavými slaninovými chipsy je tradiční české jarní jídlo plné chutí a vůní. Tento recept kombinuje hladkou bramborovou polévku s kyselou smetanou a hrubými kousky slaniny, které dodají jídlu křupavost a bohatou chuť. Vyzkoušejte tento lahodný recept a nechte se unést vůní čerstvých bylinek a kvalitní slaniny.
Suroviny
- 1 litr zeleninového vývaru
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 žloutky
- 100 g slaniny
- sůl, pepř, octová esence
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v zeleninovém vývaru společně s nakrájenou cibulí.
- Poté brambory rozmixujeme do hladkého pyré a přidáme smetanu ke šlehání.
- Na pánvi osmažíme nakrájenou slaninu na křupavý chips.
- Do směsi s bramborovou polévkou vmícháme žloutky a dochutíme solí, pepřem a octovou esencí.
- Před podáváním posypeme polévku křupavým slaninovým chips.