19. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s křupavým slaninovým chips
zdroj: Recepty 24/7

Kulajda s křupavými slaninovými chipsy je tradiční české jarní jídlo plné chutí a vůní. Tento recept kombinuje ‌hladkou bramborovou polévku ⁤s kyselou smetanou a hrubými kousky slaniny, které dodají jídlu křupavost a​ bohatou chuť. Vyzkoušejte ‌tento lahodný ‍recept a nechte se ⁤unést vůní čerstvých bylinek a kvalitní slaniny.

Suroviny

  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 500 g‍ brambor
  • 1 cibule
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 žloutky
  • 100 g slaniny
  • sůl, pepř, octová esence

Postup

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme ⁢na kostičky a vaříme v zeleninovém vývaru společně s nakrájenou cibulí.
  2. Poté brambory rozmixujeme ‌do hladkého ​pyré ⁤a přidáme smetanu ke šlehání.
  3. Na pánvi osmažíme nakrájenou slaninu na křupavý chips.
  4. Do‍ směsi s bramborovou polévkou vmícháme žloutky ⁣a dochutíme solí,‍ pepřem a octovou esencí.
  5. Před podáváním ‌posypeme polévku křupavým slaninovým chips.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *