1. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s křupavým líným chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept ‍na tradiční⁢ českou⁤ polévku Kulajdu s křupavým líným chlebem, který dodá⁤ jídlu jedinečnou chuť⁢ a křupavost.⁢ Naučte se připravit ​lahodnou⁢ polévku s houbami, bramborami a křupavým kouskem líného chleba a překvapte své blízké jedinečnou kombinací chutí. S receptem na Kulajdu s křupavým líným ⁣chlebem získáte skvělý⁣ pokrm,‌ který si ​oblíbíte.

Suroviny

  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 4​ brambory
  • 2 vejce
  • 200 ml smetany ke​ šlehání
  • 100 g uzeného masa ⁣nebo slaniny
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • Sůl, pepř, kmín
  • 1 líný chléb

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky.
  2. Přidejte⁤ je⁣ do vroucího⁣ vývaru a vařte, ‌dokud nezměknou.
  3. Přidejte nakrájené uzené maso nebo slaninu a vařte ještě dalších 5 minut.
  4. V míse ‌smíchejte smetanu,‌ vejce a hladkou mouku, ‌dokud nevznikne hladká směs.
  5. Do brambor přidejte⁣ směs se smetanou a nechte provařit asi 5‍ minut.
  6. Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli na másle a ​přidejte do ​polévky.
  7. Přidejte sůl, pepř a kmín podle chuti.
  8. Líný chléb nakrájejte na kostičky a opečte na pánvi dozlatova.
  9. Servírujte⁤ polévku posypanou křupavými chlebovými krutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *