9. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kulajda s kořením
zdroj: Recepty 24/7

Kulajda s kořením: Chuťová exploze v každém soustu. Tento tradiční český recept na kulajdu je obohacen o lahodné koření, které dodává jídlu jedinečnou a pikantní chuť. Základem této bohaté polévky jsou brambory, houby a kysané zelí, které se spolu s vařenou vejce a zakysanou smetanou kombinují do dokonalého harmonického jídla. Osvěžte své chuťové pohárky a vyzkoušejte tuto výjimečnou kulajdu s kořením.

Suroviny:

  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 100g uzeného masa
  • 2 vajíčka
  • 4 lžíce octa
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého pepře
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 100g másla
  • petržel na ozdobu

Postup:

  1. Brambory a cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Uzené maso nakrájejte na menší kousky.
  3. V hrnci s osolenou vodou vařte brambory, cibuli a uzené maso do měkka.
  4. V malé míse smíchejte ocet, cukr, sůl, kmín a pepř.
  5. V jiné míse smíchejte smetanu a hladkou mouku dohladka.
  6. Do vařícího hrnce s bramborovou směsí postupně přimíchejte ocet se směsí a potom směs se smetanou.
  7. Vše důkladně promíchejte a vařte dalších 10 minut, dokud se polévka neztuhne.
  8. Na pánvi rozehřejte máslo, naklépněte do něj vajíčka a udělejte omeletu.
  9. Omeletu nakrájejte na nudličky.
  10. Hotovou polévku podávejte s nasekanými petrželovými lístky a omeletovými nudličkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *