11. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chcete vyzkoušet zajímavou a chutnou kombinaci tradiční české kulajdy s exotickým kari? Připravte si náš recept na Kulajdu s kari, která vás svým unikátním spojením příchutí jistě osloví. Navíc jsme pro vás připravili postup krok za krokem, abyste při přípravě neměli žádné problémy. Ponořte se do chuťového dobrodružství s naším receptem na Kulajdu s kari ještě dnes!
Kulajda s kari
Suroviny
- 400 g brambor
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžíce oleje
- 500 ml vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 vajíčka
- sůl a pepř dle chuti
- petrželka na ozdobu
Postup
- Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme kari koření a česnek a krátce restujeme.
- Ke směsi na pánvi přidáme vývar a uvaříme, dokud nezačne lehce vroucet. Poté přidáme uvařené brambory a vaříme ještě 5 minut.
- Vše rozmixujeme do hladké konzistence.
- Smetanu smícháme s vajíčky, přidáme do polévky a krátce povaříme.
- Pokud je potřeba, dochutíme solí a pepřem.
- Polévku podáváme posypanou nasekanou petrželkou.