19. 1. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Kulajda s jarním bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Kulajda s jarním bramborem je tradiční česká polévka plná lahodných jarních chutí. Naučte se, jak snadno připravit tuto delikátní a sýtou polévku s čerstvými brambory a smetanou. Skvělá volba pro jarní obědy nebo večeře!

Suroviny

  • 500g jarního bramboru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • kopr
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek nakrájejte na drobno.
  2. V hrnci osmahněte cibuli a česnek na troše oleje. Přidejte brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte, dokud brambory nezměknou.
  3. Přidejte smetanu a nechte zahřát. V míse rozmíchejte vejce s trochou vývaru a postupně vmíchejte do polévky. Vařte ještě chvíli, dokud se vajíčko nesrazí.
  4. Na závěr osolte, opepřete a přidejte nasekaný kopr.

Tímto způsobem si připravíte lahodnou jarní kulajdu s bramborem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *