Kulajda s indickým kořením je lahodná směs tradiční české polévky a exotických indických chutí. Tato omamná kombinace brambor, kysaného zelí, hub a koření jako je kurkuma, koriandr a kardamom, vytváří neodolatelnou chuťovou harmonii. Připravte si tuto unikátní kulajdu a užijte si exotickou variantu této tradiční české speciality.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g houby (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce indického koření (např. kari nebo garam masala)
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Pažitka nebo petrželka na ozdobení

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Houby očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte.
  2. Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej a na něm osmažte cibuli dozlatova. Přidejte nakrájené brambory a houby a smažte krátce, dokud nezežloutnou.
  3. Přidejte indické koření a promíchejte. Následně zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Vařte 15-20 minut, dokud se brambory nezměknou.
  4. Veškerý obsah hrnce rozmixujte do hladké konzistence pomocí mixéru. Poté přilijte smetanu a citronovou šťávu a důkladně promíchejte. Případně můžete polévku ještě přisolit a opepřit podle své chuti.
  5. Hotovou kulajdu podávejte posypanou pažitkou nebo petrželkou a můžete ji doplnit o křupavé topinky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *