12. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s hřiby a křupavým toustem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou recepturu ⁣na tradiční českou polévku – kulajdu s hřiby a křupavým toustem. ‌Tato ⁢lahodná⁤ kombinace hřibů, brambor a smetany zaručeně​ potěší vaše chuťové buňky. S chutným křupavým toustovým ‌chlebem je tato polévka skvělou volbou pro chladné⁣ večery. Sledujte⁣ náš jednoduchý recept a​ připravte si kulinářský ‍zážitek!

Suroviny

  • 400g hříbků
  • 1⁤ cibule
  • 2 stroužky‍ česneku
  • 1 lžíce ‍oleje
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 4 ​brambory
  • 200ml⁤ smetany ke šlehání
  • 1 ⁤žloutek
  • sůl, pepř
  • kopr na ⁢ozdobu
  • křupavé toastové‍ chlebíčky

Postup

  1. Na⁣ pánvi osmahneme‌ nakrájenou cibuli​ a prolisovaný česnek na ‌oleji.
  2. Přidáme na plátky nakrájené hříbky⁣ a restujeme dozlatova.
  3. Přilijeme vývar a‌ přidáme na kostičky⁣ nakrájené brambory.
  4. Vše povaříme ‍do měkka.
  5. Do polévky ⁤vmícháme smetanu, ⁣žloutek a dochutíme solí a pepřem.
  6. Smetanovou‍ hřibovou ‍polévku ozdobíme nasekaným koprem.
  7. Podáváme s křupavými​ toustovými chlebíčky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *