28. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s houbami a vejci
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept ‍na tradiční českou kyselou polévku Kulajdu s ⁢šťavnatými houbami a vejci. Tato lahodná a sýtá polévka je skvělým způsobem, jak si pochutnat na sezónních ingrediencích. ‍S naším jednoduchým receptem a krok za krokem,⁢ si ‍připravíte lahodnou polévku, která potěší vaše chuťové buňky. Nechte se inspirovat ⁢a vyzkoušejte tento tradiční český pokrm doma! ​

Suroviny:

  • 500 ⁤g‌ hub ‌(ideálně žampiony⁢ nebo suchohrátka)
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce křenu
  • 500 ⁤ml hovězího vývaru
  • 200‍ ml⁤ smetany ke šlehání
  • 4 vejce
  • petržel na‍ ozdobení
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme nakrájené houby a osmahneme je.
  3. Přidáme na kostičky ‍nakrájené brambory a zalijeme vývarem.
  4. Pod pokličkou povaříme do‍ měkka.
  5. Přidáme hladkou mouku na zaprášení a​ za stálého míchání přivedeme k varu.
  6. Přilijeme smetanu, přidáme ocet, křen, sůl a pepř.
  7. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky.
  8. Kulajdu podáváme s vejci a petrželí posypanou na talířích.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *