1. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chutná kulajda s houbami a vejci je tradiční česká polévka, která potěší vaše chuťové buňky. V této receptuře se spojují krémová textura, bohatá chuť hřibů a jemné vejce. Vyzkoušejte tento lahodný recept a překvapte své blízké skvělou domácí kuchyní.
Suroviny
- 500g hub (ideálně žampiony nebo hřiby)
- 2 cibule
- 3 brambory
- 2 vejce
- 30g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce octa
- snítka majoránky
- petrželová nať
- sůl, pepř
- kmín
- 100ml smetany ke šlehání
Postup
- Na oleji opečeme na drobné kousky nakrájené cibuli a houby.
- Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme a dáme vařit.
- Osmažíme na másle hladkou mouku s octem, zalijeme trochou vody a přidáme do polévky.
- Do hotové polévky vklepneme vejce a promícháme. Vaříme do zhoustnutí. Dochutíme majoránkou, petrželovou natí, kmínem a smetanou.
- Podáváme posypané petrželovou natí a s chlebem.