3. 2. 2025
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit neotřelou kombinací tradiční kulajdy s exotickým asijským twistem. Tento recept spojuje bohatou chuť houbového vývaru s jemnou kokosovou mlékem a pikantním zázvorem. Skvělá alternativa pro ty, kteří rádi experimentují s různými kuchyňskými styly! Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své chuťové buňky.
Suroviny
- 500g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 200g žampiónů
- 1 rajče
- 200ml kokosového mléka
- 1 lžíce sójové omáčky
- čerstvá koriandr a limetka na ozdobení
Postup
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájené žampióny a restujeme, dokud nezměknou.
- Přidáme oloupané a nahrubo nakrájené brambory, zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí brambor.
- Přidáme nakrájené rajče, kokosové mléko a sójovou omáčku. Vaříme dalších pár minut.
- Pokrm můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním posypeme nasekaným koriandrem a zakápneme šťávou z limetky.